Whatsapp

Sivilce – Akne Tedavisi

Seans Sayısı
2-3
Operasyon Süresi
40 Dakika
Sonuçların Kalıcılığı
Tedaviye Göre Değişir
Hastanede Yatış
Yok
Hassasiyet Süresi
1 Gün
İşe Dönme Süresi
Hemen
Anestezi
Krem ile Anestezi
Mevsim
Yaz Döneminde Yapılması Tercih Edilmiyor
ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK İÇİN
Bizimle İletişime Geçin
KVKK ve Gizlilik Sözleşmesi Okudum, onaylıyorum.

Akne Nedir?

Sivilce Akne Tedavisi; Derideki kıl köklerinin ve yağ bezlerinin tıkanması sonucu oluşan yaygın bir cilt sorunudur. Genellikle ergenlik döneminde karşılaşılan bir durum olarak bilinse de, hem kadın hem erkekte, her yaşta görülebilen bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkar.

Toplumun %80’ini etkileyen bu gibi cilt problemleri, aslında bir sağlık sorunu olarak ele alınmalıdır. Akne oluşumu fiziksel görüntünün bozulmasına, bilhassa gençlerde psikolojik sorunlara, özgüven kayıplarına ve depresyona yol açabilir. Sizler de sivilce akne tedavisi hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Sivilce Nedir?

Cildin ürettiği fazla yağ ve ölü deri hücreleriyle gözenekler tıkanır. Bu tıkanıklık ise bakterilerin üremesine, kızarıklığa ve şişmeye neden olur. Buna da sivilce denir.

Akneye Neden Olan Faktörler Nelerdir?

  • Ciltteki yağ bezlerinin çok çalışmasına bağlı olarak sebum maddesinin fazla salgılanması,
  • Hormonal değişimler,
  • Kötü beslenme alışkanlıkları,
  • Stres ve kalitesiz uyku,
  • Yetersiz su tüketimi,
  • Sigara kullanımı,
  • Bakteriler
  • İlaç kullanımı,
  • Genetik yatkınlık.

Akne İzleri Nelerdir?

Akne, şiddetine, tipine ve yaygınlığına göre kimi zaman kendi kendine yok olabiliyorken kimi zaman da tedavi ile giderilir. Erken teşhis her sağlık sorununda olduğu gibi, akne tedavisi için de geçerliliğini korur. Çünkü akne veya sivilce problemi tedavi edilmediğinde yerini skar denilen kalıcı ve ciddi izlere bırakabilir.

Derinin üst tabakasını etkileyen akne izleri bazen kalıcı olabilir. Bunlar 3 kategori altında incelenir:

Boxcar Skar: Oval ve yuvarlak olan, büyüklüğü 0.5 mm derinliği ise 2 mm çapındaki akne izlerinin derinliği cilt altı yağ dokularına kadar uzanır.

Rolling Skar: 4 mm çökme karakterinde olan ve ciltte dalgalı bir görüntü yaratan akne izleri çeşididir.

Icepick Skar: Çivi ile delinmiş bir iz gibi görünen 2 mm olan akne izleri çeşididir.

Sivilce & Skar Tedavisi Nedir?

Sivilce & Skar tedavisinde tercih edilen farklı yöntemler bulunur. Bu yöntemler arasında BBL Hero Full Body, Fraksiyonel Karbondioksit Lazer (CO2), Scarlet X, ICON Lazer, Starwalker Q-Switch Lazer, kimyasal peeling ve plazma enerji sistemleri yer alır.

Sivilce & Skar izlerinin şiddeti, türü ve yaygınlığı yine aynı şekilde hangi tedavinin uygulanacağını ve kaç seansa gerek duyulacağını belirleyecektir.

Sivilce & Skar izi tedavisinde en çok tercih edilen yöntemlerin başında ise lazer tedavileri gelmektedir.

BBL Hero Full Body: Geniş dalga boyunda ışık verdiği için cildin alt tabakalarına da rahatlıkla etki eder. Yaş fark etmeden uygulanabilir. Boyun, göğüs, kol, sırt ve bacak gibi vücudun tüm bölgelerinde işlem yapabilir.

Scarlet X: Özel tasarımlı altın kaplama mikro iğneler ile termal ve kontrollü hasar oluşturulur. Cildi derinlemesine uyaran bu sistem ile daha sağlıklı bir cilt görünümü elde edilmesi amaçlanır.

ICON: Lazer ışığı sayesinde sivilce & skar izlerinin sebep olduğu çöküntü alanlarında ısı artışı yoluyla yeni bir kolajen yapılanmasını sağlar.

Starwalker: Akne sorunu özellikle koyu tenli kişilerde bazı kahverengi lekelere neden olabilir. Q-Switch lazer, hızlı ve doğrudan giden lazer ışığı ile hassas ve koyu renkli ciltlerde etkilidir.

Fraksiyonel Karbondioksit (CO2): Bir lazer peeling yöntemidir. Uygulama ile sivilce & skar izlerinde, lazerin üstün kolajen uyarıcı etkisi sayesinde, hızla yeniden yapılanma sağlanabilir.

Ciltteki kolojen oluşumu olumlu yönde etkilemek için Doku Medical’de Red Touch kolojen tedavisi uygulaması da mevcuttur. Daha fazla bilgli almak için Red Touch sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

İşleme göre değişmekle birlikte ortalama 30 dakikadır.

Tedaviler bir işlemden oluşur. Kişinin durumuna göre seanslar artırılabilir.

İlk zamanlar kızarıklık meydana gelse de, cilt zamanla kolajen üretir; iyileşmeye başlar ve izler kaybolur. İlk tedaviden sonra cildi güneşten muhafaza etmekte yarar vardır. Koruyucu kremlerin kullanılması önerilir.

Tedavi sonrasında ilk zamanlar yeni kan damarlarının üremesi nedeniyle yara izlerinde koyu kırmızı bir renk görülebilir. İleriki zamanlarda kan üretimi yavaşladığı için cilt iyileşmeye ve düzelmeye başlar. Genellikle 3-4 seans sonrasında iyileşme görülür.