Whatsapp

Diş Beyazlatma (Diş Bleaching)

Seans Sayısı
1
Operasyon Süresi
30 dakika
Sonuçların Kalıcılığı
5-6 ay
Hastanede Yatış
Yok
Hassasiyet Süresi
1-7 Gün
İşe Dönme Süresi
Hemen
Anestezi
Lokal anestezi
Mevsim
Her mevsim
ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK İÇİN
Bizimle İletişime Geçin
KVKK ve Gizlilik Sözleşmesi Okudum, onaylıyorum.

İçerikler

Diş Beyazlatma (Bleaching) nedir?

Diş Beyazlatma işlemi, uzman bir hekim kontrolünde evde veya klinikte yapılan bir dizi uygulamayı kapsayan kozmetik bir işlemdir. Ağrısız ve acısız bir işlem olan diş beyazlatma uygulaması genellikle seanslar halinde yapılmaktadır. Bazı hastalarda 2 seans yeterli olurken bazı hastalarda uygulama 4 seans olarak planlanmaktadır.

İfademizin, duruşumuzun, insanlarla olan sağlıklı iletişimimizin tamamlayıcısı nedir diye sorsak eminiz ki aklınıza birçok etken gelir. Giyimimiz, eğitimimiz, hal ve hareketlerimiz, empati yeteneğimiz… Liste böyle uzayıp gider. Peki, bu listede bembeyaz dişlerin göründüğü güzel bir gülüş de var desek şaşırır mıydınız yoksa bize hak mı verirdiniz?

Güzel bir gülüş, iyi bir iletişim kurmanın ilk sözsüz adımıdır. Güzel bir gülüşle insanlara daha rahat yaklaşabilir, kendinizi daha iyi anlatabilir, tüm olası yanlış anlaşılmaların önüne geçebilir, sağlıklı ilişkiler kurabilirsiniz.

Güzel bir gülüş nedir?

Güzel bir gülüşün birçok etmeni vardır. Orantılı bir ağız yapısı, düzgün bir dizilime sahip dişler ve tabii ki bembeyaz bir gülümseme.

Yaşamsal alışkanlıklarımıza bağlı olarak zamanla birçoğumuzun dişlerinde sararmalar, lekelenmeler, çeşitli renk değişimleri olur. Aşırı çay ve kahve tüketimi, ağız hijyenine yeterince önem verilmemesi veya yanlış ağız bakım ürünlerinin kullanılması, sigara kullanımı ve yanlış diş fırçalamaya bağlı olarak oluşan renk değişimlerini geride bırakmanın etkin yolu, tecrübeli bir diş hekiminin yaptığı diş beyazlatma uygulamasıdır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) ne işe yarar?

Diş beyazlatma uygulaması, farklı nedenlere bağlı olarak dişlerde ortaya çıkan lekelenmelerin giderilmesini sağlar. Diş beyazlatma uygulaması sayesinde dişlerin rengi açılır ve dişlerdeki lekelenmeler geride kalır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) uygulamasına neden ihtiyaç duyulur?

Gün içerisinde tükettiğimiz çay, kahve, kola gibi içeceklere bağlı olarak dişlerimizde sararmalar ve lekelenmeler ortaya çıkar. Sarı diş görünümü, toplum içerisinde irrite edici olmakla birlikte karşınızdaki kişide sizin hijyene önem vermeyen biri olarak algılanmanıza neden olur.

Güzel bir gülüşün tamamlayıcısı kabul edilen beyaz dişlere ulaşmanın etkin yolu olan diş beyazlatma işlemi, konforlu bir işlemdir.

Diş beyazlatma uygulaması sayesinde kişiler rahatça gülebilir, konuşabilir ve dişlerini göstermekten çekinmeden rahatlıkla iletişim kurabilirler.

Diş Beyazlatma (Bleaching) uygulaması nasıl yapılır?

Diş beyazlatma uygulaması üç farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlardan ilki ofis tipi de denilen klinik ortamda bizzat diş hekimi tarafından yapılan beyazlatma işlemidir.

Bu diş beyazlatma işleminde diş beyazlatıcı özel jeller dişe sürülür ve akabinde özel ışık terapisi yapılır. Jel ile ışık birleşince moleküler düzeyde tepkime meydana gelir ve dişlerin rengi açılmaya başlar. Ofis tipi beyazlatma seanslar halinde uygulanan bir işlemdir.

Diş beyazlatmada kullanılan bir diğer yöntem ise ev tipi beyazlatmadır. Bu yöntemde hastalar öncelikle genel diş muayenesine girerler. Ardından dişlerinin ölçüsü alınır ve diş hekimi tarafından kişiye özel plak hazırlanır.

Hazırlanan plakla beraber diş beyazlatma jelleri tüpler halinde hastaya teslim edilir ve nasıl uygulayacağı, hangi aralıklarla uygulayacağı hastaya anlatılır. Akabinde diş beyazlatma işlemini hasta, evinde, kendisi yapar.

Diş beyazlatma kullanılan üçüncü yöntem ise kombine beyazlatma dediğimiz yöntemdir. Bu yöntemde hastalara yukarıda saydığımız her iki yöntem kombine olarak uygulanır. Hastalara ilk etapta genel diş muayenesi sonrası klinikte beyazlatma işlemi yapılır. Ardından hazırlanan beyazlatma kiti sayesinde işlemden birkaç gün sonra hastalar beyazlatma uygulamasına evde kendileri devam ederler.

Diş Beyazlatma (Bleaching) sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

Uygulamadan sonraki ilk 2 saat herhangi bir şey tüketilmemesi önerilir. Akabinde çay, kahve, kola gibi asitli ve gazlı içecekler işlemi takip eden ilk 2 gün tüketilmemelidir. Bu süre zarfı içerisinde renk vermeyecek besinler tercih edilmelidir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) uygulamasının avantajları nelerdir?

Uzman bir diş hekimi tarafından yapılan diş beyazlatma uygulamaları, tüm diş beyazlatma yöntemleri arasındaki en etkili uygulamalardan biridir. Seanslar halinde yapıldığı için kısa sürede tamamlanan bir işlem olan diş beyazlatma işlemi sonrası, hastalar daha beyaz gülüşlere sahip olmaktadır.

Diş beyazlatma işlemi ağrısız ve acısızdır dolayısıyla kişinin sosyal hayatını kesintiye uğratmaz. Bir öğle arası vakitte tamamlanabilecek bir uygulamadır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) öncesi sonrası

Diş beyazlatma uygulamalarımıza dair öncesi sonrası hasta fotoğraflarına ulaşmak için web sitemizi inceleyebilir veya sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Diş Beyazlatma (Bleaching) hazırlık süreci nasıldır?

Diş beyazlatma işlemi, herhangi bir hazırlık gerektirmeyen bir işlemdir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) kimlere yapılır?

18 yaşını doldurmuş, doğuştan veya yaşamsal alışkanlıklarına bağlı olarak dişlerinde lekelenmeler olan ve daha beyaz dişlere kavuşmak isteyen her kadın ve erkeğe diş beyazlatma işlemi yapılmaktadır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) kimlere yapılmaz?

Diş yüzeyinde çeşitli nedenlere bağlı olarak deformasyon olan, diş etinde enfeksiyon başta olmak üzere çeşitli hastalıklar olan, 18 yaşın altındaki kişilere diş beyazlatma işlemi uygulanmamaktadır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) için yaş sınırı nedir?

Diş beyazlatma uygulamasında herhangi bir üst yaş sınırı bulunmamakla birlikte alt yaş sınırı 18’dir. Diş beyazlatma uygulamasına başvurabilmek için hastaların 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) tehlikeli mi?

Diş minesine zarar verdiği yönündeki inanış başta olmak üzere diş beyazlatma uygulamalarıyla ilgili birçok yanlış bilgi söz konusudur. Diş beyazlatma işlemi, uzman bir diş hekiminin kontrolü doğrultusunda yapıldığında güvenilir bir işlemdir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) iyileşme süreci nasıldır?

Diş beyazlatma uygulaması herhangi bir iyileşme süreci gerektirmez. İşlemde herhangi bir kazıma söz konusu değildir. Ancak uygulama sonrası ilk birkaç saat dişlerde hassasiyet görülebilir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) uygulamasının dezavantajları nelerdir?

Tek seanstan ziyade diş beyazlatma uygulamaları genellikle 2 ila 4 seanslık protokoller olarak planlanır. Tek seanslık bir uygulama olmaması bazı hastalar tarafından dezavantaj olarak kabul edilmektedir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) hangi uygulamalarla kombine olarak yapılabilir?

Diş beyazlatma işlemi konforlu bir uygulamadır. Aynı gün birçok farklı işlem yapılabilmekle birlikte diş beyazlatma uygulaması en çok diş temizliği işlemiyle kombine olarak yapılmaktadır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) tedavi özeti

  • İşlem klinik ortamda veya genel diş muayenesi sonrasın diş hekiminin yönlendirmesiyle evde yapılabilir.
  • Lokal anestezi de dahil olmak üzere işlemde herhangi bir anestetik kullanılmaz.
  • Ağrısız ve acısız bir işlemdir.
  • Uygulama, genellikle seanslar halinde yapılır.
  • İşlemden sonra renkli yiyecek ve gazlı içeceklerin tüketilmesinden kaçınılmalıdır.
  • Uygulama ortalama 30 dakikada tamamlanır.
  • Diş temizleme ile aynı gün yapılabilir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) yaptıranların yorumları

Diş beyazlatma, yüksek hasta memnuniyetinin sağlandığı işlemlerden biridir. Diş beyazlatma uygulaması yaptıran hastalar, işlem sonrasında daha fazla kendilerine güvendiklerini, daha rahat güldüklerini ve daha rahat insanlarla sohbet edebildiklerini söylemişlerdir.

Uygulamayı takip eden ilk saatlerde dişlerinde hassasiyet oluştuğunu belirten hastalar, bu hassasiyetin bir iki gün içerisinde kendiliğinden geçtiğini söylemişlerdir. Tüm süreç bizzat diş hekimi tarafından yönetildiği için pek çok hasta, diş beyazlatma uygulamaları arasından ofis tipi beyazlatma yöntemini tercih ettiklerinin altını çizmişlerdir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) fiyatları 2024

Ülkemizin yasaları gereği, sağlık alanında faaliyet gösteren kurumların web sitelerinde tedavi ve uygulamalara dair fiyat belirtmesi yasaktır. Bu nedenle maalesef sitemizde işlem fiyatlarına yer veremiyoruz.

Fakat merkezimizin telefon numaralarından bizlere ulaşarak diş beyazlatma işlemimiz ile ilgili fiyat bilgisi alabilirsiniz. Diş beyazlatma fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Diş Beyazlatma (Bleaching) ile ilgili sık sorulan sorular

Günümüzde gerek gülüş tasarımı kapsamında gerekse tekil olarak en çok talep gören işlemlerden biri diş beyazlatma veya bir diğer adıyla bleaching işlemidir. Diş beyazlatma işlemiyle ilgili merak ettiğiniz soruları ve cevaplarını sizler için derledik.

  • Diş beyazlatmayla diş taşı temizliği aynı şey mi?

Diş taşı temizliği, diş temizletme uygulamasına dahil olan bir prosedürdür. Diş beyazlatma uygulamasında sadece dişlerin rengine müdahale edilir. Diş taşlarına veya plaklara müdahale edilmez.

  • Diş beyazlatma zor mu?

Hayır, diş beyazlatma uygulamaları hem diş hekimleri için hem de hastalar için oldukça konforlu ve pratik işlemlerdir.

  • Sararmış dişler nasıl beyazlar?

Diş beyazlatma uygulaması diş hekimleri tarafından yapılan ve farklı nedenlere bağlı olarak beyazlığını kaybeden dişlere uygulanan bir işlemdir.

Sararmış dişler, klinik ortamda veya ev ortamında uygulanabilen farklı diş beyazlatma protokolleri ile beyazlayabilir. Ardından düzenli diş fırçalama ve ağız bakımıyla dişlerin beyazlığı korunabilir.

  • Diş temizleme nasıl yapılır?

Diş temizleme, diş beyazlatma uygulamasıyla sürekli karıştırılmakla birlikte diş beyazlatma uygulamasından tamamen farklı bir işlemdir.

Diş temizleme, diş hekimi tarafından periodontal cihazlar kullanılarak yapılır. Diş temizleme uygulamasında amaç, dişlerdeki plak ve tartarları temizlemektir.

Diş hekimlerinin diş temizleme için kullandığı periodontal ve ultrasonik cihazlar, bünyesinde bulunan titreşimler sayesinde dişlerdeki plak ve tartarları parçalar. Parçalanan plak ve tartarlar sonrasında ağız içerisine su püskürtülür ve hasta tükürerek parçalanan tartarları atar.

  • Diş beyazlatma acıtır mı?

Hayır, diş beyazlatma uygulaması acısız bir işlemdir.

  • Diş beyazlatma diş etine zarar verir mi?

Hayır, alanında yetkin bir diş hekimi tarafından yapılan diş beyazlatma işlemleri diş etine zarar vermez.

  • Diş beyazlatma etkisi ne kadar sürer?

Diş beyazlatmanın etki süresini hastaların yaşamsal alışkanlıkları belirler. Eğer diş beyazlatma işleminden sonra hastalar, ağız bakımlarına dikkat eder ve düzenli olarak diş fırçalarlarsa diş beyazlatma uygulamasının etkileri uzun süre devam eder. Bununla birlikte, çay ve kahve tüketimine dikkat edilmesi de işlemin uzun soluklu olmasına yardımcı olur.

  • Diş beyazlatma güvenli mi?

Diş beyazlatma uygulamalarıyla ilgili bilinen en büyük yanlışlardan biri de diş beyazlatma uygulamalarının dişlere zarar verdiği inancıdır. Doğru bir prosedürle diş hekimi tarafından yapılan diş beyazlatma işlemleri güvenilir uygulamalardır.

  • Kozmetik diş estetiği nedir?

Kozmetik diş estetiği, gülüş tasarımı kapsamında yapılan işlemler bütünüdür. Kozmetik diş estetiğinde; dişlerin dizilimine, dişlerin rengine ve hatta diş etlerine müdahale edilir. Diz beyazlatma da kozmetik diş estetiği kapsamında yapılan uygulamalardan biridir.

  • Diş beyazlatma ağrılı mıdır?

Hayır. Diş beyazlatma uygulaması, ağrısız ve acısız bir işlemdir.

  • Diş temizlemeyle diş beyazlatma aynı şey mi?

Hayır, ikisi tamamen farklı uygulamalardır. Diş beyazlatma uygulamasında amaç, dişlerin rengini açmaktır. Diş temizleme uygulamasında ise amaç, dişlerdeki plak ve tartarları temizlemektir.

  • Diş beyazlatma hassasiyet yapar mı?

Diş beyazlatma uygulamasından sonra ilk gün dişlerde hassasiyet görülebilir. Bu beklediğimiz bir durumdur. İlk günden sonra dişlerdeki hassasiyet yavaş yavaş kendiliğinden geçmektedir. Diş beyazlatma işleminden sonra dişlerde görülen hassasiyet az veya çok olabilir. Bu durum hastadan hastaya değişiklik gösterir.

  • Diş beyazlatma jeli işe yarıyor mu?

Eğer birinci sınıf bir ürünse diş beyazlatma jelleri kısmen de olsa dişlerinizde bir beyazlık sağlar. Ancak bu jellerin sağladığı beyazlık hiçbir zaman profesyonel bir diş hekimi tarafından yapılan beyazlatma işlemi kadar beyazlama sağlamaz. Bununla birlikte kötü kalitedeki diş beyazlatma jelleri dişlere ve diş etlerine zarar verebilir. Bu nedenle diş beyazlatmanın güvenli yolu, uzman bir diş hekiminin kontrolünde yapılan beyazlatma işlemleridir.

  • Mavi ışık ile diş beyazlatma

Diş hekimlerinin yaptığı diş beyazlatma uygulamalarının bir bölümü bu mavi ışık veya bir diğer ismiyle UV ışınıyla yapılır. İşlem öncesi dişlere özel beyazlatıcı jel sürülür ardından bu UV ışık dişlere belirli bir süre tutularak dişlerin renginin açılmasını sağlar.

Mavi ışık, evde kullanabileceğiniz bir ürün değildir. Diş hekimleri tarafından yapılan diş beyazlatma işlemlerinde kullanılan profesyonel bir alettir.

  • Aktif karbonla diş beyazlatma

Diş beyazlatma tozları olarak da bilinen bu ürünler, eğer birinci sınıf bir ürünse, ağız sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Ancak diş beyazlatma tozları, uzman bir diş hekiminin uyguladığı diş beyazlatma işlemlerinde olduğu kadar etkin bir beyazlatma sağlamaz.

  • Diş beyazlatma zararlı mı?

Diş beyazlatma işlemleri sanılanın aksine zararlı uygulamalar değildirler. Profesyonel, alanında yetkin bir diş hekimi tarafından yapıldığında diş beyazlatma uygulamalarının herhangi bir zararı yoktur.

Zararlı olan eksik bilgilerle, yanlış şekilde yapılan beyazlatma işlemleridir. Her uygulamada olduğu gibi diş beyazlatma uygulaması da yetkisiz kişiler tarafından yanlış şekilde uygulandığında dişlere ve diş etlerine zarar verebilir.

  • Diş beyazlatma bantı nedir?

Diş beyazlatma bantları, piyasada hazır ürünler halinde satılan ve dişlerin rengini açtığı, dişleri beyazlattığı iddia edilen paketli bantlardır.

Bantlar için yararlı veya zararlı demek yanlış olur. Bunun nedeni hali hazırda piyasada pek çok diş beyazlatma bandının bulunuyor olmasıdır. Her üreticinin üretim formülü farklılık gösterdiği için diş beyazlatma bantlarıyla ilgili genel bir yorum yapmak doğru değildir.

  • Diş beyazlatma tozu

Diş beyazlatma tozları, evde diş beyazlatma için sıklıkla başvurulan ürünlerdir. Ürünlerin yetkinliği tartışmaya açık olmakla birlikte bir diş hekimi tarafından yapılan diş beyazlatma uygulamasındaki kadar etkin sonuçlar vermezler.

  • Evde diş beyazlatma mümkün mü?

Diş hekimizinizin yönlendirmesiyle evde diş beyazlatma mümkündür. Diş beyazlatma için başvurduğunuzda eğer talebiniz evde beyazlatma yönündeyse o zaman diş hekiminiz dişlerinizin ölçüsünü alır ve size özel bir plak hazırlar. Bu plak diş beyazlatıcı ürünleri size vererek nasıl kullanmanız gerektiğini anlatır.

Hekiminizin yönlendirmeleri doğrultusunda kullandığınızda dişlerinizde daha beyaz bir görünüm elde etmeniz mümkündür.

  • Lazerle diş beyazlatma kalıcı mı?

Hiçbir diş beyazlatma yöntemi kalıcı değildir. Bunun nedeni ağzımızın sürekli bakteri üretiyor olmasıdır. Bizler, dişlerimizi kullanmaya devam ettiğimiz sürece ağız ve diş bakımımıza da devam etmemiz gerekir.

Lazerle yapılan diş beyazlatma işlemi sonrasında eğer düzenli olarak ağız hijyeninizi sağlamaz, dişlerinizi fırçalamaz ve diş ipi kullanmazsanız dişlerinizin beyazlığı kalıcı olmaz. Bir süre sonra tükettiğiniz yiyecek ve içecekler doğrultusunda dişlerinizde yeniden lekelenmeler ortaya çıkar.

Ancak diş beyazlatma işlemi sonrasında eğer doğru bir şekilde ağız ve diş bakımı yaparsanız dişlerinizin beyazlığını koruyabilirsiniz.

  • Alüminyum folyo ile diş beyazlatma

Alüminyum folyo ile diş beyazlatma, son dönemde sosyal medyada ortaya çıkan ve dişler için oldukça zararlı olan bir uygulamadır. Bu işlemde alüminyum folyo, bir nevi diş beyazlatma plağı olarak kullanılır.

Folyonun içine çeşitli diş ürünleri konularak dişler folyoyla kaplanır ve 1 saat sonra folyo çıkartılır. Anlık bir beyazlık sağlandığı düşünülse de bu yöntem dişlere ve diş etlerine ciddi şekilde zarar vermektedir.

  • Bitkisel diş beyazlatma

Aktarlarda satılan çeşitli karışımlar diş beyazlatma işlemi için denenmektedir. Son yıllarda popüler olmakla birlikte kullandığınız ürünlerin bitkisel olması her zaman sağlıklı olduğu veya işe yarayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle yararından emin olmadan kullandığınız her bir ürün, bitkisel olsa dahi, dişlerinize daha fazla zarar verebilir.

  • Ceviz yaprağı ile diş beyazlatma

Ceviz yaprağı son yıllarda evde diş beyazlatma yapmak isteyenlerin başvurduğu uygulamalardan biridir. Etkisi ve dişe yararı tartışmaya açık olmakla birlikte, klinik ortamda uzman bir diş hekimi tarafından yapılan diş beyazlatma işlemi kadar etkin değildir.

  • Diş beyazlatma dişi inceltir mi?

Diş beyazlatma işleminin dişleri incelttiği maalesef internette dolaşan yanlış bilgilerden biridir. Uzman bir diş hekimi tarafından doğru bir şekilde planlanıp uygulanan diş beyazlatma işleminin dişlere herhangi bir zararı yoktur.

  • SGK diş beyazlatma uygulamasını karşılıyor mu?

Yıllara göre diş tedavilerinin karşılanma koşulları değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte diş beyazlatma işlemi, kozmetik bir işlemdir. Günümüz güncel bilgileri doğrultusunda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kozmetik amaçlı yapılan işlemleri karşılamadığı bilinmektedir.

  • Gülüş estetiği ile diş beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi, gülüş estetiği kapsamında da yapılabilen bir uygulamadır. Gülüş estetiğinde amaç; ince gibi dizili dişler ve dudak/diş orantısı elde etmektir. Bu kapsamda eğer hastanın dişlerinde lekelenmeler söz konusuysa gülüş estetiği veya bir diğer ismiyle gülüş tasarımı kapsamında diş beyazlatma işlemleri de yapılmaktadır.

  • Diş estetiği ile diş beyazlatma aynı şey mi?

Hayır. Diş estetiği, kozmetik diş tedavilerinin tamamını kapsayan genel bir addır. Diş estetiğinin içerisinde diş implantları, beyazlatma işlemleri hatta pembe estetik olarak da bilinen diş eti estetiği vardır. Diş beyazlatma işlemi ise tekil bir uygulamadır. Bu uygulamada sadece dişlerin rengine müdahale edilir.

  • Dişteki sarı sigara lekesi nasıl çıkar?

Aşırı çay ve kahve tüketimi, sigara tüketimi veya asitli içeçeklerin tüketimine bağlı olarak dişlerde oluşan tüm lekelenmelerin etkin tedavisi diş beyazlatma uygulamalardır.

Diş beyazlatma işlemleri, hastanın dişlerindeki lekelenmelerin şiddetine bağlı olarak tek seansta yapılabildiği gibi seanslar halinde de yapılabilmektedir.

  • En sağlıklı diş beyazlatma hangisi?

En sağlıklı diş beyazlatma klinik muayene sonrası diş hekiminizin yaptığı diş beyazlatmadır. Diş hekimiz diş beyazlatma işleminizi klinikte yapabildiği gibi evde yapmanız için diş beyazlatma setinizi de sizin için ayarlayabilir.

Her durum ve koşulda profesyonel bir uzman kontrolünde yapılan uygulamalar en sağlıklı ve doğru uygulamalardır.

  • Neden diş beyazlatmaya ihtiyaç duyulur?

Beyaz dişler, güzel bir gülüşün tamamlayıcısıdır aynı zamanda da hijyen göstergesidir. Dişlerinizdeki renk değişimleri, tanıştığınız insanların sizden irrite olmasına veya uzaklaşmasına neden olabilir. Bununla birlikte dişlerinizdeki lekeler yüzünden partneriniz size mesafeli davranabilir, sizi öpmek istemeyebilir. Bunlar, eğer dişlerinizde lekelenmeler olursa dışarıdaki kişilerin size yaklaşımda göreceğiniz hal ve tavırlardır. Bir de kişinin kendi içerisinde yaşayacağı sorunlar vardır.

Dişlerdeki lekelenmelere müdahale edilmediği takdirde dişlerde gerekli hijyen sağlanamaz ve zamanla dişler deforme olmaya başlar. Bu da ileriki dönemde hastaların diş kayıplarıyla karşılaşmasına neden olur. Buna ek olarak, bakımlı olmanın kişinin kendisine duyduğu öz saygıyla ilgili olduğu bilinmektedir.

Kendinizi sevmeniz ve kendinize daha fazla saygı duymanızın yollarından biri de öz bakımınıza dikkat etmektir.

  • Diş beyazlatma diş plaklarına iyi gelir mi?

Hayır, diş beyazlatmanın amacı; dişlerdeki renk değişimlerinin ve lekelenmelerinin önüne geçmektir. Dişlerde biriken tartar ve plaklar için doğru uygulama diş beyazlatma değil, diş temizliğidir. Hastalar dilerlerse diş temizleme işleminden sonra diş beyazlatma yaptırabilirler.

  • Dişler beyazlığını neden kaybeder?

Doğru şekilde veya hiç yapılmayan ağız bakımı, tükettiğimiz yiyecekler ve içecekler nedeniyle dişlerimizde sararma ve kararmalar olabilir.

  • Herkes diş beyazlatma işlemi yaptırabilir mi?

Evet, dişlerinde işleme engel herhangi bir rahatsızlığı olmayan veya diş etlerinde enfeksiyon başta olmak üzere herhangi bir rahatsızlığı olmayan herkes diş beyazlatma işlemini yaptırabilir.

  • Dişler herkeste aynı oranda mı beyazlar?

Hayır, nasıl ki herkesin dişlerindeki lekelenmeler ve sararmalar aynı oranda değilse diş beyazlatma işlemlerinden sonra da aynı oranda beyazlama gerçekleşmeyebilir.

Kimi hastalarda tek seans yeterli olurken kimi hastalarda daha fazla seansa ihtiyaç duyulabilir.

  • Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi, uzman bir diş hekimi tarafından yapıldığında oldukça güvenilir ve konforlu bir işlemdir.

Hekim kontrolünde yapılan diş beyazlatma işleminin bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.

  • Diş beyazlatma işleminde başarı oranı nedir?

Diş beyazlatma işlemlerinde başarı oranı yüksektir. Her işlemden sonra hastalar mutlaka birkaç ton daha beyaz dişlere kavuşurlar.

Diş beyazlatma işlemi sonrasında dişlerinde renk açılması görülmeyen hasta yoktur.

  • Karbonat ve tarçın diş beyazlatır mı?

Evlerde diş beyazlatmak için yapılan uygulamalardan biri de karbonat ve tarçın kullanımıdır. Özellikle karbonat, sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak bilindiği üzere evlerde hekim önerileri dışında yapılan beyazlatma işlemleri, profesyonel diş beyazlatma uygulamasıyla aynı sonuçları sağlamaz.

  • Defne yaprağı diş beyazlatmaya iyi gelir mi?

Toz haline getirilen defne yapraklarıyla portakal kabuklarının karışımı, evde diş beyazlatmak için yapılan uygulamalardan biridir.

  • Zoom beyazlatma nedir?

Zoom Bleaching olarak da bilinen Zoom diş beyazlatma, diş beyazlatma uygulamaları arasında sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir. Zoom diş beyazlatma uygulamasında hidrojen peroksit jeli kullanılır.

Seanslar halinde yapılan Zoom diş beyazlatma uygulamasında dişlere jel uygulandıktan sonra led ışıklarla beyazlatma sağlanır.

  • Kombine diş beyazlatma nedir?

Diş beyazlatma tedavileri profesyonel olarak 2 farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlar ev tipi ve ofis tipi olarak ayrılır. Genellikle hastalara bu yöntemlerden bir tanesi uygulanır. Ancak bazı hastalarda daha iyi beyazlama sağlamak için bu iki yöntem kombine olarak uygulanabilmektedir.

Böyle durumlarda hastaya önce klinikte beyazlatma işlemi yapılır. Ardından klinikteki işlemden birkaç gün sonra evde devam etmesi için ev tipi beyazlatma seti hazırlanır ve nasıl kullanacağı anlatarak hastaların beyazlatma işlemine evde devam etmesi istenir.

  • İçten beyazlatma nedir?

Tek diş beyazlatma olarak da bilinen içten beyazlatma işlemi, özellikle kanal tedavisi uygulanan dişler için tercih edilen bir beyazlatma yöntemidir.

  • Plak içine ne kadar jel koymam gerekir?

Ev tipi diş beyazlatma uygulamalarında hastalara önce genel diş muayenesi yapılır. Bu muayenede hastanın dişlerinin ölçüsü alınır ve hastaya özel bir plak hazırlanır. Akabinde de bu plakla birlikte kullanması için küçük tüpler halinde diş beyazlatma ürünleri verilir.

Plağa ne kadar jel koyulacağını ve uygulamayı hangi aralıklarla nasıl yapacağı, diş hekimi tarafından hastaya anlatılır. Ev tipi beyazlatma yöntemlerinde kullanılan ürün miktarını diş hekimi, hastaya özel olarak belirler.

  • En etkili diş beyazlatma yöntemi hangisidir?

En etkili diş beyazlatma yöntemi uzman bir diş hekiminin yönlendirmesiyle yapılan diş beyazlatmadır. Bu ofis tipi olabildiği gibi ev tipi beyazlatma da olabilir. Önemli olan diş hekiminin muayenesi ve yönlendirmeleri sonucu, bilinçli olarak yapılmasıdır.

  • İçten diş beyazlatmanın dişe zararı var mıdır?

Uzman bir diş hekimi tarafından doğru bir şekilde uygulanan içten diş beyazlatma uygulamasının dişlere herhangi bir zararı yoktur.

  • Beyazlatma plağını temizlemem gerekir mi?

Evet, gerekir. Ev tipi diş beyazlatma işlemlerinde kullanılan plaklar beyazlatma işlemi sonrasında mutlaka bol suyla yıkanmalı ve kutuda muhafaza edilmelidir.

  • Diş beyazlatma işleminden ne kadar süre sonra yemek yiyebilirim?

Diş beyazlatma işleminden hemen sonra dişlerinizde hafif bir hassasiyet hissedebilirsiniz. İşlemden 2 saat sonra yemek yiyebilirsiniz. Ancak işlemi takip eden ilk 7 ila 10 gün boyunca renkli sodalar, meyveler, kola, çay ve kahve tüketiminden uzak durmanız gerekmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular