Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

DOKU ESTETİK SAĞLIK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (“KVKK”) USUL VE ESASLARI UYARINCA KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASI HAKKINDA

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

1. Giriş

1.1. Politikanın Amacı

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında
DOKU DOKU ESTETİK SAĞLIK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (“DOKU”) olarak, kişisel verilerin yasalara uygun olarak işlenmesi ve korunması en mühim önceliklerimiz arasındadır. Tüm planlama ve iş faaliyetlerimizde de aynı önceliği takip etmekteyiz. Bu çerçevede Kanun’un 10. maddesi gereğince sizleri aydınlatmak; kişisel verilerin işlenmesi ve korunması kapsamında uygulayacağımız bütün idari ve teknik tedbirleri bildirmek amacıyla işbu Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikasını (“Politika”) sizlerin bilgisine sunarız.

1.2 Kapsamı

İşbu Politika, kişisel verilerin işlenme şartlarını belirlemekte ve DOKU tarafından kişisel verilerin işlenmesinde benimsenen prensipleri ortaya koymaktadır. Bu bağlamda Politika; DOKU tarafından gerçekleştirilen Kanun kapsamındaki bütün kişisel veri işleme faaliyetlerini, işlenen tüm kişisel verileri ve bu verilerin sahiplerini kapsamaktadır.

1.3 Tanımlar

Açık Rıza

Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza.

Anonim Hale Getirme

Daha öncesinde bir kişiyle ilişkilendirilmiş olan verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek bir kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesi.

Çalışan Adayı

DOKU bünyesinde çalışmayan ancak çalışan adayı statüsünde olan gerçek kişiler.

Kişisel Veri

Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.

Veri Sahibi

Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.

Kişisel Verilerin İşlenmesi

Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.

Kanun

7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu.

Özel Nitelikli Kişisel Veri

Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık kıyafet, dernek vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik veriler.

Politika

DOKU ESTETİK SAĞLIK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası

Şirket/DOKU

DOKU ESTETİK SAĞLIK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Veri İşleyen

Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişidir.

Veri Sorumlusu

Kişisel verilerin işlenme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, verilerin sistematik bir şekilde tutulduğu yeri yöneten kişidir.

Veri Kayıt Sistemi

Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemidir.

İş Ortakları

DOKU’nun ticari faaliyetleri çerçevesinde sözleşmesel ilişkiler kapsamında ortaklık kurduğu kişiler.

1.4 Politikanın Yürürlüğü

DOKU tarafından düzenlenen bu Politika 21.10.2021 tarihinde yürürlüğe girmiş ve kamuoyuna sunulmuştur. Başta Kanun olmak üzere yürürlükteki mevzuat ile bu Politika’da yer verilen düzenlemelerin çelişmesi halinde mevzuat hükümleri uygulanır.

DOKU, yasal düzenlemelere paralel olarak Politika’da değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Politikanın güncel haline DOKU (www.dokumedical.com) web sitesinden erişilebilirsiniz.

2. DOKU’nun Yürüttüğü Kişisel Veri İşleme Faaliyetlerine Yönelik Bilgiler

2.1 Veri Sahipleri/Kategorileri

Politika kapsamındaki veri sahipleri, DOKU tarafından kişisel verileri işlenen hastalar,çalışanlar ve 3 3. Kişiler olarak kategorize edilmiştir. Veri sahipleri, veri sahibi kategorileri ve veri sahibi alt kategorileri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

Veri Sahibi

Veri Sahibi Kategorisi

Veri Sahibi Alt Kategori

Aktif Hasta

Hasta

Hasta

Aktif Stajyer

Çalışan

Çalışanlar

Basın

3. Kişiler

Ziyaretçiler

Beyaz Yaka Çalışan

Çalışan

Çalışanlar

Çalışan Adayı

Çalışan

Adaylar

Çalışan Aile Üyeleri

3. Kişiler

Emekliler/Çalışan Yakınları

Dava Tarafları

3. Kişiler

Şirket Dışı Bağlantı

Eski Çalışan / Emekli

3. Kişiler

Eski Çalışanlar

Etkinlik / Organizasyon Katılımcısı

3. Kişiler

Ziyaretçiler

Pasif Hasta

Hasta

Hasta

Mavi Yaka Çalışan

Çalışan

Çalışanlar

Potansiyel Hasta

Hasta

Hasta

Şirket Bünyesindeki Expatlar (Hasta Danışmanı)

Çalışan

Çalışanlar

Şirket Bünyesinde Olmayan Hasta Danışmanları

Çalışan

Çalışanlar

Şirket Hissedarı

Çalışan

Çalışanlar

Şirket Yetkilisi

Çalışan

Çalışanlar

Stajyer Adayı

Çalışan

Adaylar

Taşeron/Tedarikçi/İş Ortağı Çalışanı/Hissedarı/Yetkilisi

3. Kişiler

Tedarikçi/Taşeron/İş Ortağı

Grup Şirketi Çalışanı/Hissedar/Yetkili/Yönetim Kurulu Üyeleri

Çalışan

Çalışanlar

Ünlüler

3. Kişiler

Tedarikçi/Taşeron/İş Ortağı

Yarı Zamanlı (Part-Time) Çalışan

Çalışan

Çalışanlar

Yönetim Kurulu Üyesi

Çalışan

Çalışanlar

Ziyaretçi

3. Kişiler

Ziyaretçiler

Yukarıdaki tabloda açıklanan veri sahibi kategorileri genel bilgi paylaşımı amacıyla belirtilmiştir. Veri sahibinin bu kategorilerden herhangi birinin kapsamına girmemesi, Kanunda belirtildiği şekilde veri sahibi niteliğini ortadan kaldırmamaktadır.

2.2 Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

2.2.1 DOKU’nun sunduğu ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların ilgili birimler tarafından yapılması ve iş süreçlerinin yürütülmesi:

  1. Teşhis ve tedavi süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi,
  2. Teşhis ve tedavisi sonrası destek hizmetleri aktivitelerinin planlanması ve/veya icra edilmesi,
  1. Teşhis ve tedavi süreçlerinin risk planlanması ve icra edilmesi
  2. Hizmet süreçlerinin planlanması ve icrası
  3. Uluslararası sağlık turizmi süreçlerinin planlanması ve icrası
  4. Hasta ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi,
  5. Hasta talep ve/veya şikayetlerinin takibi.

2.2.2 DOKU insan kaynakları politikaları ve süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi:

  1. İnsan Kaynakları Süreçlerinin Planlanması
  2. Atama-Terfi ve İşten Ayrılma Süreçlerinin Planlanması ve İcrası
  3. Çalışan Adayı / Stajyer / Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Süreçlerinin Yürütülmesi
  4. Çalışan Adaylarının Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi
  5. Çalışan Memnuniyetinin ve/veya Bağlılığı Süreçlerinin Planlanması ve İcrası
  6. Çalışanlar için İş Akdi ve/veya Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi
  7. Çalışanlar için Yan Haklar ve Menfaatlerin Planlanması ve İcrası
  8. Çalışanların Bilgi Sistemlerine Erişim Yetkilerinin Planlanması ve İcrası
  9. Çalışanların İş Faaliyetlerinin Takibi ve/veya Denetimi
  10. Çalışanların İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması ve Değerlendirilmesi Süreçlerinin Planlanması ve İcrası
  11. Çalışanların Performans Değerlendirme Süreçlerinin Planlanması ve Takibi
  12. Eğitim Faaliyetlerinin Planlanması ve/veya İcrası
  13. Personel Çıkış İşlemlerinin Planlanması ve İcrası
  14. Personel Temin Süreçlerinin Yürütülmesi
  15. Ücret Yönetimi
  16. Yabancı Personel Çalışma ve Oturma İzni İşlemleri
  17. Yetenek - Kariyer Gelişimi Faaliyetlerinin Planlanması ve İcrası

2.2.3 DOKU tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi:

  1. Etkinlik yönetimi,
  2. İş faaliyetlerinin planlanması ve icra edilmesi,
  3. Kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icra edilmesi,
  4. Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi,
  5. Üretim ve/veya operasyon süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi,
  6. Bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması, denetimi ve icra edilmesi,
  7. Bilgi teknolojileri altyapısının oluşturulması ve yönetilmesi,
  8. İş ortaklarının bilgiye erişim yetkilerinin planlanması ve icra edilmesi,
  9. Finans ve/veya muhasebe işlerinin takibi,
  10. Kurumsal sürdürülebilirlik faaliyetlerin planlanması ve icra edilmesi,
  11. Kurumsal yönetim faaliyetlerin planlanması ve icra edilmesi,
  12. İş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin planlanması ve/veya icra edilmesi,
  13. Lojistik faaliyetlerinin planlanması ve icra edilmesi.

2.2.4 DOKU tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icra edilmesi:

  1. Tedavi faaliyetlerine konu edilecek kişilerin, tüketici davranışı kriterleri doğrultusunda tespiti ve/veya değerlendirilmesi,
  2. Kişiye özel uluslararası sağlık turizm tanıtım aktivitelerinin tasarlanması ve/veya icra edilmesi,
  3. Dijital ve/veya diğer mecralarda uluslararası sağlık turizm tanıtım faaliyeti aktivitelerinin tasarlanması ve/veya icra edilmesi,
  4. Dijital ve/veya diğer mecralarda hasta kazanım ve/veya mevcut hastalarda değer yaratımı üzerine geliştirilecek aktivitelerin tasarlanması ve/veya icra edilmesi,
  5. Veri analitiği çalışmalarının planlanması ve/veya icra edilmesi,
  6. Hizmetlerin planlanması ve icra edilmesi,
  7. Şirketin sunduğu ürün ve/veya hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve/veya icra edilmesi.

2.2.5 DOKU’nun ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icra edilmesi:
İş ortakları ile olan ilişkilerin yönetilmesi.

2.2.6 DOKU’nun ve DOKU ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğinin temini:

  1. Hukuk işlerinin takibi
  2. Şirket faaliyetlerinin şirket prosedürleri ve/veya ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesinin temini için gerekli Teşhis ve tedavi faaliyetlerinin planlanması ve icra edilmesi,
  3. Yetkili kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi,
  4. Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  5. Ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi,
  6. Acil durum yönetimi süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi,
  7. Şirketler ve ortaklık hukuku işlemlerinin gerçekleştirilmesi,
  8. Şirket denetim faaliyetlerinin planlanması ve icra edilmesi,
  9. İş sağlığı ve/veya güvenliği süreçlerinin planlanması ve/veya icra edilmesi,
  10. Kredi süreçleri risk yönetiminin gerçekleştirilmesi,
  11. Şirket yerleşkeleri ve/veya tesislerinin güvenliğinin temini,
  12. Şirket operasyonlarının güvenliğinin temini,
  13. Şirketin finansal risk süreçlerinin planlanması ve/veya icra edilmesi,
  14. Şirket demirbaşlarının ve/veya kaynaklarının güvenliğinin temini.

3. Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin İlke ve Şartlar

DOKU, Kanun’un 4. maddesine uygun olarak kişisel verilerin işlenmesi konusunda; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru ve gerektiğinde güncel, belirli, açık ve meşru amaçlar güderek, amaç ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü bir biçimde kişisel veri işleme faaliyetinde bulunmaktadır. DOKU, kanunlarda öngörülen veya kişisel veri işleme amacının gerektirdiği süre kadar kişisel verileri muhafaza eder.

3.1 Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin İlkeler

DOKU, KVK Kanunu’nun 10. maddesine uygun olarak veri sahiplerini aydınlatmaktır ve rıza alınması gereken durumlarda veri sahiplerinden rızalarını talep ederek bu kişisel verileri aşağıda belirtilen ilkeleri esas alarak işler.

3.1.1 Verilerin Hukuka ve Dürüstlük Kuralına Uygun İşlenmesi

DOKU, kişisel verilerin işlenmesinde hukuksal düzenlemelerle getirilen ilkeler ile genel güven ve dürüstlük kuralına uygun hareket etmektedir. Dürüstlük kuralına uygun olma ilkesi uyarınca DOKU veri işlemedeki hedeflerine ulaşmaya çalışırken, ilgili kişilerin çıkarlarını ve makul beklentilerini dikkate almaktadır.

3.1.2 Kişisel Verilerin Doğru ve Gerektiğinde Güncel Olmasının Sağlanması

Kişisel verilerin doğru ve güncel bir şekilde tutulması, DOKU açısından ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerinin korunması için gereklidir. Kişisel verilerin doğru ve gerektiğinde güncel olmasının sağlanması noktasında DOKU’nun aktif özen yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu sebeple DOKU tarafından veri sahibi olan ilgili kişinin bilgilerinin doğru ve güncel olarak tutulması için bütün iletişim kanalları açıktır.

3.1.3 Verilerin Belirli, Açık ve Meşru Amaçlarla İşlenmesi

DOKU, meşru ve hukuka uygun olan kişisel veri işleme amacını açık ve kesin olarak belirlemektedir. Yürütmekte olduğu ticari faaliyet ile bağlantılı ve bunlar için gerekli olan kadar kişisel veriyi işlemektedir.

3.1.4 Verilerin İşlendikleri Amaçla Bağlantılı, Sınırlı ve Ölçülü Olması

DOKU; kişisel verileri, iştigal konusu ile ilgili ve işinin yürütülmesi için gerekli olan amaçlar dahilinde işlemektedir. Bu sebeple, kişisel verileri belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesine elverişli bir biçimde işlemekte ve amacın gerçekleştirilmesiyle ilgili olmayan veya ihtiyaç duyulmayan kişisel verilerin işlenmesinden kaçınmaktadır.

3.1.5 Verilerin İlgili Mevzuatta Öngörülen veya İşlendikleri Amaç için Gerekli Olan Süre Kadar Muhafaza Edilmesi

DOKU, kişisel verileri ancak ilgili mevzuatta belirtildiği veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Bu kapsamda; öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediğini tespit etmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranmakta, bir süre belirlenmemişse kişisel verileri işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklamaktadır. Kişisel veri işleme amacının ortadan kalkmasından sonra ya da mevzuatta öngörülen sürenin dolması ile birlikte kişisel veriler DOKU tarafından silinmekte, yok edilmekte veya anonimleştirilmektedir.

3.2 Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Şartlar

Kanun’un 5. Maddesinde yer alan kişisel veri işleme şartlarından en az birinin varlığı halinde kişisel verileriniz DOKU tarafından işlenmektedir.

3.2.1 Kişisel veri sahibinin açık rızasının olması

Kişisel verilerin işlenme şartlarından biri sahibinin açık rızasıdır. Kişisel veri sahibinin açık rızası belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayalı olarak ve özgür iradeyle açıklanmalıdır.

Kişisel verilerin, kişisel veri sahibinin açık rıza vermesine bağlı olarak işlenmesi için, hasta, potansiyel hasta ve ziyaretçilerden ilgili yöntemler ile açık rızaları alınmaktadır.

3.2.2 Kişisel veri işleme faaliyetlerinin kanunlarda açıkça öngörülmesi

Veri sahibinin kişisel verileri, kanunda açıkça öngörülmesi halinde veri sahibinin açık rızası olmadan da hukuka uygun olarak işlenebilmektedir.

3.2.3 Fiili imkânsızlık sebebiyle kişinin açık rızasının alınamaması

Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda olan veya rızasına geçerlilik tanınmayacak olan kişinin kendisinin veya başka bir kişinin hayatı ya da beden bütünlüğünü korumak için kişisel verisinin işlenmesinin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilmektedir.

3.2.4 Kişisel verinin, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan ilgisi olması

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde kişisel verilerin işlenmesi mümkündür.

3.2.5 DOKU’nun hukuki yükümlülüğünü yerine getirmesi

DOKU’nun veri sorumlusu olarak hukuki yükümlülüklerini yerine getirmesi için işlenmenin zorunlu olması durumunda veri sahibinin kişisel verileri işlenebilmektedir.

3.2.6 Veri sahibinin kişisel verilerinin alenileştirilmesi

Veri sahibinin, kişisel verisini kendisi tarafından alenileştirilmiş olması halinde ilgili kişisel veriler işlenebilecektir.

3.2.7 Bir hakkın tesisi veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.

3.2.8 DOKU’nun meşru menfaati için veri işlemenin zorunlu olması

Kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, DOKU’nun meşru menfaatleri için veri işlemesinin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.

3.3 Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesi

DOKU tarafından, KVK Kanunu ile “özel nitelikli” olarak belirlenen kişisel verilerin işlenmesinde, KVK Kanununda öngörülen düzenlemelere hassasiyetle uygun davranılmaktadır.

DOKU tarafından; özel nitelikli kişisel veriler, KVK Kurulu tarafından belirlenecek olan yeterli önlemlerin alınması kaydıyla aşağıdaki durumlarda işlenmektedir:

  • Kişisel veri sahibinin açık rızası var ise veya
  • Kişisel veri sahibinin açık rızası yok ise;
  • Kişisel veri sahibinin sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hallerde,
  • Kişisel veri sahibinin sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel verileri ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenmektedir.

4. Kişisel Verilerin Aktarılması

DOKU hukuka uygun olan kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemlerini alarak veri sahibinin kişisel verilerini ve özel nitelikli kişisel verilerini yurt içi veya yurt dışındaki üçüncü kişilere aktarabilmektedir. DOKU bu doğrultuda KVK Kanunu’nun 8. maddesinde öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmektedir.

4.1 Kişisel verilerin yurt içindeki üçüncü kişilere aktarımı

Kanun’un 5. ve 6. maddesinde yer alan ve bu Politika’nın 3. Başlığı altında açıklanmış olan veri işleme şartlarından en az birinin varlığı halinde ve veri işleme şartlarına ilişkin temel ilkelere uymak şartıyla kişisel verileriniz DOKU tarafından aktarılabilmektedir.

4.2 Kişisel verilerin yurt dışındaki üçüncü kişilere aktarımı

DOKU bu Politikanın 3. Başlığı altında açıklanmış olan veri işleme şartlarından en az birinin varlığı halinde ve gerekli güvenlik önlemlerini alarak kişisel veri sahibinin kişisel verilerini ve özel nitelikli kişisel verilerini yurt dışındaki üçüncü kişilere aktarabilmektedir. DOKU tarafından kişisel veriler; KVK Kurulu tarafından yeterli korumaya sahip olduğu ilan edilen yabancı ülkelere (“Yeterli Korumaya Sahip Yabancı Ülke”) veya yeterli korumanın bulunmaması durumunda Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve KVK Kurulu’nun izninin bulunduğu yabancı ülkelere (“Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülke”) aktarılmaktadır. DOKU bu doğrultuda KVK Kanunu’nun 9. maddesinde öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmektedir.

4.3 Kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişiler ve aktarılma amaçları

Kanunun genel ilkeleri ile 8. ve 9. maddelerinde yer alan veri işleme şartları dahilinde DOKU, aşağıdaki tabloda kategorizasyonu yapılmış taraflara veri aktarımı gerçekleştirebilmektedir:

Veri Aktarımı Yapılabilecek Kişiler

Tanım

Amaç

İş Ortağı

DOKU’nun ticari faaliyetlerini yürütürken iş ortaklığı kurduğu taraflar

İş ortaklığının kurulma amaçlarının yerine getirilmesini temin etmek amacıyla sınırlı olarak kişisel verilerin paylaşımı

Hissedarlar

İlgili mevzuat hükümlerine göre DOKU’nun ticari faaliyetlerine ilişkin stratejilerinin ve denetim faaliyetlerinin tasarlanması konusunda yetkili olan hissedarlar

DOKU’nun ticari faaliyetlerine ilişkin stratejilerin tasarlanması ve denetim amaçlarıyla sınırlı olarak kişisel verilerin paylaşımı

Şirket Yetkilileri

Yönetim kurulu üyeleri ve diğer yetkilendirilen kişiler

DOKU’nun ticari faaliyetlerine ilişkin stratejilerin tasarlanması, en üst düzeyde yönetiminin sağlanması ve denetim amaçlarıyla sınırlı olarak kişisel verilerin paylaşımı

Hukuken Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları

Hukuken DOKU’dan bilgi ve belge almaya yetkili kamu kurum ve kuruluşları

İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi talep etme amacıyla sınırlı olarak kişisel veri paylaşımı

Hukuken Yetkili Özel Hukuk Kişileri

Hukuken DOKU’dan bilgi ve belge almaya yetkili özel hukuk kişileri

İlgili özel hukuk kişilerinin hukuki yetkisi dahilinde talep ettiği amaçla sınırlı olarak verilerin paylaşımı

5. Veri Sahibinin Hakları ve İlgili Hakların Kullanılması

5.1 Kişisel veri sahibinin hakları:

  1. Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  6. KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  7. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkması halinde bu sonuca itiraz etme,
  8. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
  9. Kanunun 7.maddesinde yer alan şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme, yapılan düzeltme, silme ya da yok etme işlemlerinin kişisel verilerin paylaşıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep etme,

Kişisel verilerin doğrudan veri sahibinden elde edilmemesi halinde; DOKU tarafından (1) kişisel verilerin elde edilmesinden itibaren makul bir süre içerisinde, (2) kişisel verilerin veri sahipleri kişi ile iletişim amacıyla kullanılacak olması durumunda, ilk iletişim kurulması esnasında, (3) kişisel verilerin aktarılacak olması halinde, en geç kişisel verilerin ilk kez aktarımının yapılacağı esnada veri sahiplerinin aydınlatılmasına ilişkin faaliyetler yürütülmektedir.

Yukarıda sayılan haklarınıza ilişkin taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen başvuru usullerine uygun olarak DOKU, talebinizi niteliğine göre en kısa sürede işleme alınacaktır ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, DOKU, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücreti talep edebilecektir.

5.2 Kişisel veri sahibinin haklarını ileri süremeyeceği haller:

Kişisel veri sahipleri, KVK Kanunu’nun 28. maddesi gereğince aşağıdaki haller KVK Kanunu kapsamı dışında tutulduğundan, bu konularda 5.1’de sayılan haklarını ileri süremezler:

  1. Kişisel verilerin, üçüncü kişilere verilmemek ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklere uyulmak kaydıyla gerçek kişiler tarafından tamamen kendisiyle veya aynı konutta yaşayan aile fertleriyle ilgili faaliyetler kapsamında islenmesi,
  2. Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi,
  3. Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi,
  4. Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi,
  5. Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.

KVK Kanunu’nun 28.2. maddesi gereğince; aşağıda sıralanan hallerde kişisel veri sahipleri zararın giderilmesini talep etme hakkı hariç, 5.1’de sayılan diğer haklarını ileri süremezler:

  1. Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması,
  2. Kişisel veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi,
  3. Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması,
  4. Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.

6. Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi, Anonim Hale Getirilmesi

Türk Ceza Kanunu’nun 138. maddesinde ve KVK Kanunu’nun 7. maddesinde düzenlendiği üzere ilgili kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde DOKU’nun kararına istinaden veya kişisel veri sahibinin talebi üzerine kişisel veriler silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir. Bu kapsamda DOKU ilgili yükümlülüğünü yerine getirmek üzere Şirket içerisinde gerekli teknik ve idari tedbirleri alarak; bu konuda gerekli işleyiş mekanizmaları geliştirmiş olup; bu yükümlülüklerine uygun davranmak üzere ilgili iş birimlerini eğitmekte, görevlendirme ve farkındalıklarını sağlamaktadır.

Bizimle İletişime Geçin

Kişisel Verilerin Korunması Politikası ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi iletmek için bize ulaşın!

Şirket Bilgileri:

DOKU ESTETİK SAĞLIK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Adres: Merkez Mahallesi İstiklal Sokak No:9/75 Şişli-İstanbul/Türkiye

Tel: +90 555 140 04 04

Bizimle İletişime Geçin

İletişime Geç