Whatsapp

Jawline Dolgusu Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Jawline Dolgusu Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Çene dolgusu olarak bilinen jawline dolgusu, İngilizce’de çene anlamına gelen “jaw” ve hat, çizgi anlamına gelen “line” kelimelerinin birleşmesidir. Çene hattına keskin bir görünüm kazandırarak yüzü daha orantılı bir hale getirmeyi hedefleyen bir medikal estetik işlemidir. Cerrahi bir uygulama değildir. Maksimum 1 saat içinde işlem tamamlanır.

Dolgu işleminin uygulanacağı alanlar belirlenir ve enjeksiyonun yapılacağı bölgelere anestezik krem sürülür. Jawline dolgusu ağır ya da ağrılı bir işlem değildir; anestezik kremin sürülmesindeki amaç iğne deriye girerken yaşanabilecek acı hissini ortadan kaldırmaktır.

Jel dolgular belirlenen bölgelere enjekte edilir. Enjeksiyon aşamasından sonra jawline dolgusu tamamlanmış olur. Uygulama tamamlandıktan sonra oluşan kızarıklık, morluk ya da küçük şişlikler kısa süre içinde kaybolur.

Birkaç hafta içinde dolgu tamamen yerleşir ve cildinizle bütünleşir. Çene dolgunuz tamamlandıktan sonra günlük hayatınıza hemen dönebilirsiniz. İşlem uzun sürmediği için jawline dolgusu için çok fazla vakit ayırmanız gerekmez.

Jawline Dolgusu Nasıl Popülerleşmiştir?

Medikal estetik müdahalelerden biri olan jawline dolgusu, konforlu ve basit bir işlemdir. Sonuçlarını hemen verir. Bununla beraber, istenmeyen bir görüntünün ortaya çıkması durumunda eritilebilir ve çene hattı eski görüntüsüne döner.

Risksiz ve geri alınabilir bir işlem olması jawline dolgusunu sıklıkla tercih edilir bir hale getirmiştir. Jawline dolgusunda hyaluronik asit içeren dermal dolgular kullanılır.

Hyaluronik asit, insan vücudunda bulunan bir maddedir ve çene dolgusu, çene hattını belirginleştirmenin yanı sıra içeriğindeki hyalüronik asit sayesinde cilde daha sıkı bir görünüm kazandırmaya da yardımcı olur.

Uygulamadan sonra herhangi bir memnuniyetsizlik oluşursa hyaluronik asidi parçalayacak olan hyaluronidaz enzimi dolgunun yapıldığı bölgeye enjekte edilir. Bu asit, dolguyu 24 saat içinde ortadan kaldırır ve çene hattı işlem öncesi haline döner.

Jawline dolgusu işlemden sonra sonuçlarını anında gösteren ve kişinin gündelik hayatına hemen dönebileceği bir uygulamadır . Bir saat gibi kısa bir süre içinde tamamlanan jawline dolgusu çeneye istenen görünümü hemen kazandırır. Cilt yapısına göre ufak tefek kızarıklıklar ve morluklar en geç birkaç gün içinde geçer. İşlemden sonra istirahat gerekmez ve hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Dolgusu Kimler Tarafından Tercih Edilir?

Belirgin yüz hatları daha net ve estetik bir ifade oluşturmada son derece kritik öneme sahiptir. Çene dolgusu da ideal kilosuna yakın olan yetişkinler için çene hattında küçük ancak fark edilir bir dokunuş meydana getirir.

Çene bölgesindeki yumuşak geçişler veya boyun ile çenenin birbirinden ayrı görünmemesi jawline dolgunun çözebileceği problemlerdir. Daha orantılı bir görünüm için çene ucunun uzatılması ya da büyütülmesi gerekiyor ise bu da jawline dolgusu ile halledilebilir.

Asimetrik olmayan ya da başka bir şekil bozukluğu içeren çeneye sahip olanlar da çene dolgusu ile arzu ettikleri görünüme kavuşabilirler. Çenede bir hacim eksikliği var ise jawline dolgu ile hacim arttırılıp çene hattı oluşturulabilir.

Çene hattının belirginleşmesi ya da daha keskin bir form alması için de çene dolgusu işlemi uygulanabilir. Yaşa ya da kilo alıp vermeye bağlı oluşan sarkma ve dalgalanmalar da jawline dolgusu ile ortadan kaldırılabilir.

Jawline Dolgusu Uygulamasından Sonra Sizi Nasıl Bir Süreç Bekler?

Jawline dolgusu yaptırdıktan sonra birkaç gün boyunca sıcak duş, hamam ve saunadan uzak durmanız tavsiye edilir.

Çene hattınızı ovalamamanız, çenenizde baskı oluşturabilecek pozisyonlardan kaçınmanız dolgunuzun tam oturması ve şekil bozukluklarının oluşmaması için önemlidir. Genellikle 15 gün kadar sonra kontrol randevusu oluşturulur.

Jawline Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Çene dolgusu yapılırken kullanılan dolgular, alerjik reaksiyona sebep olmazlar. Bu yüzden her cilt tipine rahatlıkla uygulanabilir. Jawline dolgu, altın orana sahip bir cilt görünümünün kilit işlemidir. Simetrik ve keskin hatlar sağlamasının yanı sıra gıdı problemleri için de bir çözümdür.

Yüz, boyun ve gıdı arasında orantılı bir görünüm sağlar. Çene ucunun uzaması veya büyümesi için kullanılabileceği gibi sivri çene ucu problemini de çözer.

Jawline dolgusu, yüzün oval şeklini bozacak denli sivri çeneye sahip kişilerde çenenin yuvarlak bir görünüm kazanıp yumuşatılması için de kullanılabilir. Çene bölgesindeki kırışıklık ve sarkma problemlerini de ortadan kaldıran jawline dolgusu, kişiyi daha genç ve dinamik bir yüze kavuşturur.

Geri alınabilir bir işlem olması jawline dolgusunun en önemli avantajlarındandır. Estetik müdahalelere karşı “ya istediğim gibi olmazsa” kaygısı taşıyan kişiler için istemedikleri bir görüntü ortaya çıkarsa kısa süre içinde eski görüntülerine dönebileceklerini bilmek rahatlatıcı olacaktır. Jawline dolgusu risksiz, tehlikesiz ve konforlu bir estetik işlemdir.

Jawline Dolgusu Tekrarlanması Gereken Bir İşlem Midir?

Jawline dolgusu, bir medikal estetik işlemidir. Ameliyat değildir, cerrahi bir müdahale yoktur. Bu yüzden örneğin rinoplasti (burun estetiği ameliyatı) gibi kalıcı sonuçlar beklenmemelidir. Jawline dolgusu, tüm dolgu işlemleri gibi belirli bir süre sonrasında etkisini yitirir, aynı görünümü yakalamak için işlemin yenilenmesi gerekir.

Yaş, cinsiyet, genetik faktörler, cilt tipi gibi etmenler çene dolgusunun ömrünün kişiden kişiye farklılık göstermesine sebep olur. Sonuçların kalıcılığı genellikle 12 ay ile 18 ay arasındadır. Bu ortalama süreden sonra dolgu işleminin tekrarlanması tavsiye edilir.

Jawline dolgusunda kullanılan malzeme de dolgu süresini etkiler. Hyalüronik asit kullanılarak yapılan dolgular zaman zaman 6-12 ay arası etkili olmaktadır. Kişinin yağ dokusundan elde edilen dolgular ile yapılan işlemler 2-3 sene kadar etkisini gösterir. Bir diğer çene dolgusu yöntemi olan kök hücre destekli yağ bazlı dolgular ise 5 seneye kadar kullanılabilmektedir.

Jawline Dolgusunun Yan Etkisi Ya Da Zararı Var Mıdır?

Jawline dolgusu işlemi, cilde insan vücudunda zaten var olan hyalüronik asit enjekte edilmesi ile yapılır. Bu sebeple dolgu sonrasında komplikasyon gelişmesi riski oldukça düşük bir ihtimaldir. Bilinen bir yan etki ya da ciddi bir zarar yoktur.

Cilde enjektör temasından dolayı ciltte şişlik, yer yer morluk ve ufak kızarıklıklar görülebilir. Bunlar kısa süre içinde geçse de, görüntü olarak sizi rahatsız edecek boyutta ise makyaj yardımı ile kapatabilirsiniz.

Çok düşük bir ihtimal olarak dolgu malzemesi cilt altında topaklanır. Böyle bir durumda cilde masaj yaparak dolgunun yeniden dağılması sağlanabilir. Böylece dermal dolgular cilde yerleşir ve ciltle bütünleşir. Jawline dolgusu ile ilgili kafanızdaki tüm sorular için Doku Medical ekibinden profesyonel destek alabilirsiniz.

Doku Medical ile güzelliğe dokunun!